четвер, 7 травня 2020 р.

Дистанційне навчання 08.05

Добрий ранок. УРА! Сьогодні вже п'ятниця! Попереду три вихідних!!!!!!!
Але сьогодні ще треба трошки попрацювати за розкладом наших уроків. 
У нас сьогодні три уроки ЯДС тому пропоную їх об'єднати одним уроком та однією темою. Розгорни підручник на ст. 109 - 110 та пограй із батьками у гру завдання 1, виконай  у зошиті з математики завдання 2, усно виконай завдання 3 та 4, 6 У зошиті з української мови виконай завдання 5. Розгорни зошит на ст. 58 та виконай письмово завдання 1, 2, 3.
Урок УКРАЇНСЬКА МОВА буде проходити у нас по посібнику Позакласне читання. Розгорни посібник на ст. 95 - 97. Прочитай уривок із твору Олександра Копиленка "Дивовижна дружба"
Хочу тобі трошки розповісти про Олександра Копиленка - письменника та природолюба.



Письменник-природолюб, глибокий знавець таємниць природи, майстер літератури для дітей та юнацтва, що залишив десятки книг для дитячого читача – таким постає Олександр Копиленко. Працював він у літературі 35 років, створив більше 40 книг, вклавши в них енергію душі й серця.
Народився Олександр Іванович Копиленко 1 серпня 1900 року в місті Костянтинограді (нині Красноград) на Полтавщині в родині робітника-залізничника. У Костянтинограді минули дитячі роки майбутнього письменника. Підлітком йому довелося заробляти на хліб: спочатку на залізниці вантажником, а потім хлопця перевели в хімічну лабораторію дослідної станції, бо мав нахил до біологічних наук. У 1920 році Олександр Копиленко закінчив Красноградську учительську семінарію, а потім навчався на природничому відділенні Харківського інституту народної освіти. І хоч не став Олександр Іванович біологом, а зайнявся літературною діяльністю, він на все життя зберіг любов до природи і намагався прищепити її підростаючому поколінню. (Олександр Копиленко)
 Подивись на картинку і подумай: про кого ти будеш читати у цьому творі?


 Як ти думаєш, чи можлива дружба між цими тваринами?
Можливо ти змінеш свою думку, прочитавши твір "Дивовижна дружба" на ст.95 - 97
Чи зустрілися тобі у творі незрозумілі слова?
Дай усно відповіді на запитання після твору.
На скільки частин можна поділити твір?
Якщо коротко даси назву кожній частині , у тебе вийде план твору. 
Прочитай ще раз твір . Перегорни ст.100 та виконай письмово завдання 1 і 2 
З ЯДСМАО пропоную спробувати свої сили у виконанні тесту. Хочу тебе попередити, що у тебе буде тільки одна спроба . Тому уважно читай завдання, подумай і уважно виконуй його.       Тест з математики
Молодець!!!!!
Хочу тобі сказати, що сьогодні та завтра у нас незвичайні дні. Сьогодні - ДЕНЬ ПАМ'ЯТІ ТА ПРИМИРЕННЯ. А завтра - 9 травня  - ДЕНЬ ПЕРЕМОГИ НАД НАЦИЗМОМ У ДРУГІЙ СВІТОВІЙ ВІЙНІ.
 8 та 9 травня в Україні, так само як у світі, відзначаються Дні пам’яті та примирення, присвячені пам’яті жертв Другої світової війни.
Що це за визначні дати і символ  - червоний мак -  прошу передивитися відео

Якщо у тебе буде бажання, ти може теж виготовити гарні маки  як пом'ять про тих, хто дав нам свободу.
Гарних тобі вихідних!

Немає коментарів:

Дописати коментар