четвер, 16 квітня 2020 р.

Дистанційна робота 17.04.2020

Сьогодні уроки ЯДС  знову пропоную об'єднати однією темою. 
Сьогодні ми поговоримо про рух. Що може рухатися? Розгорни підручник на ст.79 прочитай запитання 1 і 2 та спробуй дати на них відповідь. Запитання 3, 4, 5 стосуються твоїх знань з ІНФОРМАТИКИ. Ти можеш дати на них відповідь? Спробуй зробити це.
А от завдання 6 - МАТЕМАТИЧНА ГАЛУЗЬ. Пригадай, як визначити час за годинником та виконай це завдання.
Перегорни сторінку 80. Прочитай завдання 7. То які запитання могла поставити вчителька?  Запиши ці запитання у зошит з української мови. Пригадай, якщо це запитання, то які це речення за метою висловлювання та який знак треба поставити в кінці цих речень? Отож, розмова піде про рух Землі навколо Сонця та чому відбувається зміна дня і ночі. Переглянь відео


Тапер ти можеш виконати завдання 8 (усно) . Я знаю, що ти любиш досліджувати явища. Тому спробуй виконати дослід за завданням 9, записати відео та прислати мені. Завдання 10 виконай письмово у зошит з української мови  Істинні твердження запиши, а хибні висловлювання перетвори на істинні і теж запиши. 
Розгорни зошит з ЯДС на ст.42 на виконай завдання 1,2,3 

Наступний урок УКРАЇНСЬКА МОВА. Знайди підручник Позакласне читання . та розгорни його на ст. 107. Прочитай виразно вірш Тамари Коломієць "Веснянка"
Як поетеса описує весну?
 Які дарунки вона несе із собою?
Знайди у вірші пестливі слова. Із якою метою їх вжито? 
Повчися читати цей вірш виразно. Згадай, що велика риска в тексті - це велика пуаза в усному мовленні. 
Перегорни  та прочитай текст "Зелена казка весни" на ст. 108 - 109. Що означає слово гаївка? Перевір за словничком в кінці тесту. Дай усно відповіді на запитання в кінці тексту.
 Про яке свято йдеться у цьому тексті?
А чи знаєш ти як відзначають Великдень у різних країнах? Тоді переглянь відео 

 Домашня робота ст.107 вірш читати виразно, ст. 108 - 109 оповідання читати, відповідати на запитання.

 Ти гарно попрацював. А чи знаєш ти, що сьогодні можна фарбувати крашанки та писанки. Ти вже придумав, як ти будеш допомагати матусі та бабусі це робити? Якщо ще ні, то пропоную тобі переглянути  великодній мультфільм "Казка про писанку"



Вітаю тебе та твоїх рідних з прийдешніми святами та бажаю всього найкращого!


Немає коментарів:

Дописати коментар